VBW

Spannend spel in herfstzonnetje maakte Vakantie Bijbel Week Kids toch nog een klein feestje!
Het enthousiaste team van de Vakantie Bijbel Week Kids had een superleuk programma voorbereid rond het thema ‘Hallo, contact?!’. Door de vele coronabesmettingen in ons dorp moesten we echter maatregelen treffen en kon alleen de maandag doorgaan. De dag waarop een stralend herfstzonnetje werd verwacht. In plaats van binnen knutselen gingen we over tot een buitenspel. Op zondagochtend hadden we ook een speciale VBW themadienst.
Suus & Sas
Het bleef tot het laatste moment spannend hoeveel kinderen zouden komen. De inspanningen waren echter gelukkig niet voor niets. Er kwamen uiteindelijk ruim veertig kinderen! Speciaal voor de Vakantie Bijbel Week kwam dominee Van Weelden naar Bérea toe om de kinderen een fijne en gezegende middag toe te wensen. Het programma was lekker afwisselend. We zongen liedjes, keken met elkaar naar de sketch van Suus & Sas, leerden een tekst uit de Bijbel, luisterden naar een Bijbelverhaal en toen was het tijd voor het spel!
Slootje springen
De kinderen uit groep 1 t/m 3 kregen een vel met veertig opdrachten en de kinderen uit groep 4 t/m 6 een vel met maar liefst vijftig opdrachten. Met alleen dat vel, een potlood en een fototoestel, gingen de begeleiders met hun groepjes Oud-Alblas in. Opdrachten waren o.a. ‘Fotografeer een sportauto’ en ‘Ga met een hond op de foto’. Maar ook: ‘Vind zoveel mogelijk gele dingen’ en ‘Spring over een slootje’ en ‘Maak drie koprollen achter elkaar’. De groepjes die de meeste opdrachten wisten te doen in een klein uur, wonnen een leuke prijs!
Na afloop was er buiten een heerlijk aardbeien en vanille roomijsje van ‘t Zuivelstalletje in Oud-Alblas. De winnaars van de kleurplatenwedstrijd zijn inmiddels thuis verrast met een leuk cadeau.
Terugkommiddag
Binnenkort hoopt de commissie van de Vakantie Bijbel Week weer bij elkaar te komen. We gaan nadenken over een terugkommoment waarbij het thema nog een keer centraal zal staan met bijpassende activiteiten. Dank voor jullie komst jongens en meisjes en hopelijk kunnen we in 2022 weer een ‘normale’ Vakantie Bijbel Week voor jullie verzorgen!