Rommelmarktcommissie

De rommelmarktcommissie van Oud Alblas organiseert jaarlijks een rommelmarkt en een oliebollen- appelbeignet actie. En eens in de 3 jaar een winterfair.

Rommelmarkt Oud-Alblas op 18 september – Meer mooie spullen dan anders

Wat zijn we als rommelmarktcommissie blij dat het kan: de rommelmarkt van Oud-Alblas staat voor de deur! Op D.V. 18 september vindt deze rommelmarkt in Oud-Alblas plaats rondom de hervormde kerk aan de Kerkstraat. Zanelle Mans, voorzitter van de rommelmarktcommissie: “Wij nodigen iedereen van harte uit om deze geweldige markt te bezoeken. Er zijn genoeg redenen om langs te komen.” Daar vertellen we graag meer over. Klik op de link hieronder om het hele bericht te lezen:

Leden commissie
Zanelle Mans (voorzitter)
Teus Gelderblom (secretaris)
Leo de Heus (penningmeester)
Leden: Harm van de Berg, Jantine Bieren, Lieneke Damsteegt, Sjaak van Hattem, Liesbeth Heijkoop, Arjan ’t Hoen, Maarten van Mourik, Elna van Rees, Cees Verkerk, Willeke Versluis.

Teus Gelderblom (secretariaat + ophalen spullen) > Tel: 0184-691255
Lennert van Muijlwijk (algemene zaken) > Tel: 06-55837141
Zanelle Mans (medewerk(st)ers) > Tel: 06-40236843
E-mail: rommelmarkt@hervormdoud-alblas.nl
Facebook: Rommelmarkt-Oud-Alblas
Instagram: rommelmarktoudalblas

Rommelmarkt
Op de zaterdag voor Vaderdag organiseert de rommelmarktcommissie de jaarlijkse rommelmarkt van het dorp. De rommelmarkt vindt plaats van 8.00 uur tot 14.30 uur rondom de kerk (dorpsstraat/ Schoolstraat/ Kerkstraat, Oud Alblas).
De ‘rommel’ die ingezameld is wordt gesorteerd en nagekeken aangeboden. U vindt op onze rommelmarkt kramen vol boeken, elektra, riet, blik, antiek & curiosa, huishoud & servies, (gewassen) beren, speelgoed, spelletjes, puzzels, sier, bloempotten, meubels, Cd’s & Dvd’s, etc..
Daarnaast is er een kraam vol fruit & groente, pannenkoeken, snoep & koek, verse salades en is er een terras waar u een kopje koffie kunt doen met wat lekkers erbij of kunt eten.  Voor de jongere kinderen is er een springkussen, grabbelton en suikerspin.

Inzamelen rommelmarkt spullen
Vanaf september t/m maart kunt u op de eerste zaterdag van de maand tussen 9.00 uur en 10.00 uur uw goede nog bruikbare spullen (geen computerschermen, zonnehemels) inleveren bij de loods aan de Ambachtsstraat.
Als u nog grote bruikbare spullen hebt die u zelf niet kunt brengen, bel dan Teus Gelderblom, dan halen wij die bij u op.
Het is niet mogelijk spullen buiten de ophaalzaterdagen in te leveren.
In maart en mei (data volgen) komen we, vanaf 9 uur, weer bij u langs om nog bruikbare spullen op te halen.

Opbrengst 2021
De opbrengst van de rommelmarkt verdelen we over drie doelen:
– 75% voor de plaatselijke kerkelijke gemeente
– 12,5% voor een goed doel
– 12,5% voor een maatschappelijk doel

De doelen voor dit jaar moeten nog nader bepaald worden.

Medewerk(st)ers
Om de +/- 60 kramen te bemannen zoeken we iedere rommelmarkt weer zo’n 100 vrijwilligers. Uw hulp is van harte welkom! Geef uw beschikbaarheid door via de mail of neem contact op met Zanelle Mans.

Oliebollen- appelbeignet actie
Op 30 of 31 december is de jaarlijkse oliebollen- appelbeignet actie. Wij verkopen dan oliebollen, appelbeignets, saucijzenbroodjes en kaasbroodjes op het dorp. U kunt er ook voor kiezen om ze te laten bezorgen! Eind november ontvangt u een bestelfolder.

Opbrengst 2021
De doelen van de oliebollen- appelbeignet actie moeten nog nader bepaald worden.

Winterfair
Eind november/ begin december vindt eens in de 3 jaar de winterfair plaats. De winterfair vindt plaats in en rondom Beréa (Schoolstraat, Oud Alblas). Een kleine rommelmarkt met kramen vol puzzels, boeken, home & kerst, oliebollen, planten, etc.. En in de keuken wordt verse erwtensoep met worst geserveerd.

Opbrengst 2022
De doelen moeten nog nader bepaald worden.